Komor Zoltán: Szúnyogkór - 2013
Ingyenesen letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtárból. A borító Szakállas Zsolt festőművész munkájának a felhasználásával készült.
"Az esőerdő megannyi veszélyt rejt: a ragadozószél, ha fújni kezd, lehámozza a csontról a húst, a folyóba lépve kotonpiócák szipolyozzák az ember vérét és az időpókok marásától öregszik a test. Ennek a dzsungelnek a mélyén ott tombol a szúnyogkór: néhány moszkitó rendre kiszívja az alvó emberek homlokából álmaikat, cserébe kényelmetlen rovargondolatokat hányva vissza a koponyába. A kórtól veszett az Aligátorvadász is, aki véres hadjáratot folytat a hüllők ellen, hogy megbosszulja felesége halálát. Ám hamarosan néhány komoly ellenféllel találja szembe magát: éhes liánasszonyok, veszedelmes aligátoremberek állják útját, végül minden hüllők ősanyjával, a húsz méteres telepata kígyóval, Inkanyambával kell összemérnie erejét, miközben percről percre romlik az állapota.
Absztrakt ponyva, avagy szürrealista dzsungel-kaland: Komor Zoltán részben szöveg-vagdosási technikával készült kísérleti regénye utazás egy rémálom középpontja felé."
//A dokumentum  ide  kattintva elérhető.
 

 


Komor Zoltán: Az Égi istálló - 2012
Ingyenesen letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtárból. A borító Szakállas Zsolt festőművész munkájának a felhasználásával készült.
"Egy isten háta mögötti kis faluban sehogy sem akar véget érni a tél. De ez még csak a kisebbik baj: a falu fölött húzódik egy titokzatos szellemvilág, az Égi istálló, ahonnan ló képében érkeznek a démonok, hogy a legképtelenebb varázslatokkal keserítsék meg az általuk oly nagyon gyűlölt falusiak életét. Komor Zoltán a mágikus realizmustól a vad szürrealizmus felé fordult új kötetével, amely egyszerre olvasható elbeszélésgyűjteményként és kísérleti regényként is. Rémálomszerű vízió egy időn és dimenzión kívül eső helyről, ahol jóslatok miatt kínozzák a malacot, tejvámpír garázdálkodik a tehénistállóban, eldobott rozsdás vödrök hordják ki a gyermeket és semmi jót nem jelent nyerítést hallani az éjszakában."
//A dokumentum  ide  kattintva elérhető.
 

 


Komor Zoltán: Néhány reggel, néhány éj és minden tárgy magánya - 2011
Ingyenesen letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtárból. A borító Szakállas Zsolt festőművész munkája.
"Elröppenő ajtók, asszonnyá változó fotel, mágikus toll (amivel elég áthúzni néhány dátumot a naptárban, máris kitöröltünk napokat az életünkből), egy utcai lámpában otthonra lelt ősi dzsinn, a saját bőröndjét kergető utazó, vagy a páciensek felszínre hozott szörnyeit lakásába befogadó pszichiáter - ilyen és ehhez hasonló furcsa szereplők, kellékek és meghökkentő helyzetek népesítik be Komor Zoltán elbeszéléskötetét. A mágikus realizmus jegyében született rövid történetek egy szürreális világba kalauzolják el az Olvasót, amelynek mélyén ott lappang az éjszaka misztériuma, a reggelek varázsa és minden tárgy végtelen magánya."
//A dokumentum  ide  kattintva elérhető.